top of page
Buscar
Foto del escritorJuan Garcia Espinosa

Encuadrament

Juan García Espinosa 10/02/2021

 

A totes les imatges del nostre entorn es poden trobar i classificar unes caracteristiques, com els colors, la connotació, etc. I en aquest blog ens centrarem en el encuadrament de l'imatge.


Què és l'encuadrament?

L'encuadrament és per dir-ho de forma simple es tracta de com es veu la imatge, es dir, la fotocrafia es captada per un ull, donç l'encuadrament representa el que veu aquest ull, el angle en el que està posat, quina part de el conjunt que veu es mostra (pla) i altres conceptes.



En aquest blog explicaré alguns tipus d'encuadramen, angle i pla, a partir d'aquesta imatge base.


Aquesta imatge seria un pla general frontal de aquesta part de la quina ja que mostra des d'un punt de vista frontal diversos objectes i no es centra en un en concret.

En el cas del angle, seria un angle picat, pero no molt pronunciat, aj que està mirat des de una mica per dalt.





En la segona imatge podem veure un pla més detallat de la primera fotografia, el cual crec que es tracta d'un primer pla. Ja que anomenem primer pla al pla que utilitzem per fotografiar un cap sencer, per expresar dramatisme i com aquest pop no te un cos huma el seu cos sencer podria representar un sol cap.



En aquesta imatge el plat hara està molt més apropat i es centra en un objecte molt petit que hara es porta tot el protagonisme i que a la primera imatge no tenia cap importancia. Per tant es tracta d'un pla detall.







En la seguent imatge esveu a simple vista un cambi bastant notable, la image a pasat de ser frontal a ser lateral. però tot sembla aparentment igual a la primera imatge.








Al igual que l'anterior, aquesta imatge te un pla igual a la primera. Però en aquest cas, el que canvia es el angle i pasa a ser un angle picat molt més alt.









I per terminar tenim un angle inclinat o aberrant, que és diferent a la resta d'angles ja que la vista no es mou cap adalt o cap abaix, sino que es gira per causar una sensació d'incomoditat, inseguretat, inestablitat, etc.







I aquest ha sigut el bloc d'avui, espero que us hagi agradat!!!

6 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Commentaires


bottom of page