top of page
Buscar
Foto del escritorJuan Garcia Espinosa

Anàlisi fotogràfica

Juan Gracía Espinosa 02/06/2021

 

Hola a tots i totes, avui faré un anàlisi breu de quatre fotografies que m'han cridat l'atenció per el seu significat, tècnica i autor.


Comencem!!!


La mare migrant - DorotheaLange


Dades generals


Títol: La mare migrant

Autora: DorotheaLange (1895 - 1965)

Nacionalitat: Estatunidenc

Any: 1936

Gènere: Documental

Moviment: Realisme social.



Dades tècniques


B/N

Càmera: GraflexRB sèrie D 4x5

Pel·lícula: 4x5 polzades (10x13 centímetres)



Dades bibliogràfiques


En 1950, DorotheaLange va formar part d'un programa de documentació fotogràfica organitzat per l'economista RoyEmersonStryker, on es va voler mostrar la situació del país (EUA) a causa de la Gran Depressió.

Va ser en aquest programa on DorotheaLange va fotografiar a Florence Owens Thomson, la protagonista d'aquesta fotografia

"La vaig veure i, com si m'atragués un imant, em vaig acostar a la mare famolenca i desesperada. No recordo com li vaig explicar la meva presència ni per què portava una cambra, però sí que recordo que no em va preguntar res. Vaig fer cinc preses, fotografiant cada vegada més a prop des de la mateixa posició. Em va dir que havia sobreviscut menjant verdures congelades dels camps de voltant i d'ocells que els nens caçaven. Acabava de vendre els pneumàtics del seu cotxe per a comprar menjar. Es va asseure en aquella espècie de tenda de campanya amb els seus fills apinyats al voltant; semblava que sabia que les meves fotografies l'ajudarien, així que ella mateixa em va ajudar. Una espècie d'igualtat es va apoderar d'aquella situació (Popular Photography, 1960, cit. en The Library of Congress, 1998)."



Els Alamos - William Eggleston


Dades generals


Títol: Els Alamos

Autor: William Eggleston

Nacionalitat: Estatunidenc (1939)

Any: 1966 - 1974

Gènere: Fotografia de carrer

Moviment: Art pop



Dades tècniques


Fotografia a color

Càmera: Leica



Dades bibliogràfiques


William Eggleston va ser un fotògraf que va destacar principalment per la seva fotografia a color, la qual era totalment original i nova per la seva època, considerada frívola o inclòs vulgar en el camp de les belles arts i és el motiu pel qual es va guanyar el menyspreu de molts.


Aquesta entre altres fotografies va formar part d'una sèrie fotogràfica feta entre l'any 1966 i 1974, aquesta està composta per diverses fotografies tretes en el transcurs de diversos viatges per carretera a través dels estats del sud de EUA. Va ser exposada en el MoMA en 1976.



I Wait - JuliaMargaretCameron


Dades generals


Nom: I Wait

Autora: JuliaMargaretCameron (1815 - 1879)

Nacionalitat: Britànica

Any: 1872

Gènere: Retrat

Moviment: Pictorialisme



Dades tècniques


B/N

Càmera: desconeguda



Dades bibliogràfiques


JuliaMargaretCameron va rebre la seva primera càmera de fotos al seu quaranta vuit aniversari, però, tot i això, en poc menys d'una dècada va convertir-se en un referent de la fotografia artística, per les seves fotografies desenfocades, amb taques i rascades, que donen la sensació quefossi un quadre.


Aquesta fotografia en concret, és un retrat de la seva neboda RachelGurney posant com un dels àngels de la Madonna Sixtina de Rafael.



Gènesis- SebastiãoSalgado


Dades generals


Títol: Gènesis

Autor: SebastiãoSalgado (1944)

Nacionalitat: Brasilina

Any: 2004 - 2012

Gènere: Documental

Moviment: Documentalisme fotogràfic



Dades tècniques


B/N

Càmera: CanonEOS 5D Mark III



Dades bibliogràfiques


A SebastiãoSalgado sempre li va fascinar la natura, és per això que amb tota la seva obra vol mostrar la bellesa d'aquesta i protegir-la, a més de documentar la realitat del tercer món i mostrar el patiment, la pobresa i la injustícia que hi ha en ell.


Aquesta en una de les fotografies del seu projecte "Gènesis" que recull fotografies de 32 viatges al voltant del món entre l'any 2004 i 20012, centrat a captar la grandesa de la natura del nostre planeta, per advertir de tot el que correm el risc de perdre.

11 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page